Max Martini

Max Martini 1969. december 11.-én született, az amerikai Woodstockban. Kanadai és Olasz állampolgársággal is rendelkezik. Édesapja olasz, Rómában született. Édesanyja, Patricia Dunne, rendőrtiszt volt, Max mostohaapja, Stuart Margolin pedig színész-rendező. Max a Santa Monica High School labdarúgócsapatában játszott, lehetősége adódott, hogy játtszon a Seattle Seahawks csapatában, de ő inkább a színészetet választotta.

Az iskola után New Yorkba költözött és színészetet kezdett tanulni, először a Neighborhood Playhouseba járt, majd a Michael Howard Studiosban folytatta a tanulást. Ekkor került közel a képzőművészetekhez, részt vett a School of Visual Arts in Manhattan-en és a BFA fogadásán. A főiskola után különböző film-és televíziós projektekben volt látható.

Az első produkció amiben feltűnt az 1981-es Bret Maverick című sorozat volt. Három évvel később, 1984-ben a The Glitter Dome című krimiben alakította Stevent. Újabb 4 évvel később a Paramedics című vígjátékban szerepelt. 1990-ben Bob Logan filmjében a Bújj, bújj, ördög!-ben volt látható. Az 1991-es A maffia lányában Taylor Carrt személyesítette meg. 1996-ban epizódszerepet kapott a Walker, a texasi kopó, 1997-ben pedig a Nash Bridges – Trükkös hekus című sorozatokban. A Ryan közlegény megmentésében 1998-ban Hendersont alakította.

1999-ben Kevin Hooks filmjében a Lázadásban és Malcolm Ingram alkotásában az Őrült tempóban című filmben szerepelt. 2000-ben több sorozatba is hívták egy-egy epizód erejéig. 2002-ben a Breaking News című drámasorozat négy részében alakította Nate Natlesont. 2003-ban látható volt Az ügyosztály és 24 sorozatokban.

2005-ben két alkalommal is feltűnt a Miami helyszínelők-ben, Bob Keatont alakította, valamint a A nagy mentőakció című akciófilmben Benjamin Bratt, James Franco és Robert Mammone oldalán szerepelt. 2008-ban a Street Warrior című film főszerepében volt látható.

A 2010-es évben négy sorozatban volt látható: A nagy svindli, Hazudj, ha tudsz!, Sötét zsaruk és Hawaii Five-0. 2011-ben a Castle sorozat két epizódjában is Hal Lockwoodot alakította, és még ebben az évben szerepelt a Bosszú című sorozat néhány epizódjában, Frank Stevens-ként volt látható. A 2013-as Tűzgyűrű című akció-sci fi-ben Herc Hansent alakította, és szerepelt a Phillips kapitány című thrillerben is.

2014-ben több produkcióban is feltűnt, a Sabotage-ban Arnold Schwarzeneggerrel, Sam Worthingtonnal, Joe Manganielloval, Josh Holloway-jel és Terrence Howarddal forgatott együtt. A Krízis című sorozatban Koz szerepét kapta.

Később pedig a Spectral nevű Netflix-es produkcióban találkozhattunk vele Budapesten.

2013-ban kapta meg Jason Taylor szerepét a 2015 februárjában bemutatásra kerülő A szürke ötven árnyalata című filmben.

Max Martini MAGÁNÉLETE

1997-ben vette feleségül Kim Restellt, akitől két gyermeke született.

SWITCH THE LANGUAGE